Caution: crashing iPad agenda-app

iPad agenda

Heb je op maandag 1 april 2013 een afspraak in de Agenda-app staan die de hele dag duurt, dan crasht de applicatie consequent als je de maand maart in het maandoverzicht probeert te bekijken. Dit constateerde iPadclub-lezer Martin van Leussen. Ook op het Apple-supportforum klaagt een groeiend aantal iPad-bezitters over het probleem. Van een vroege 1 april-grap is geen sprake: wij hebben zelf het bestaan van de crashbug kunnen verifiëren.

Het maandoverzicht van maart is niet te bekijken als een afspraak op 1 april de hele dag duurt. Het probleem is op te lossen door bij de afspraken op 1 april de schakelaar ‘Hele dag’ uit te zeggen. Je moet dan wel een tijd voor je afspraak aangeven. De bug lijkt hoe dan ook beperkt tot 1 april 2013: toen wij een afspraak op dezelfde datum in 2014 probeerden te maken, bleef de app zonder problemen draaien bij het bekijken van de maand maart.

We hebben de crash kunnen reproduceren onder iOS 6.0.2, de laatste beschikbare versie van het iOS-besturingssysteem. Op het moment mogen ontwikkelaars echter een bètaversie van iOS 6.1 uitproberen, waarin vooral bugfixes en kleine interfacetweaks te vinden zijn. @RvMouche vertelt ons op Twitter dat hij geen last had van de crash op zijn iPad mini met iOS 6.1. Het lijkt er daarom op dat Apple de bug heeft opgelost in de aankomende nieuwe iOS-versie. Of het probleem hiermee zal zijn opgelost voor iedere iPad-bezitter die last heeft van de crash, weten we pas zodra iOS 6.1 publiekelijk beschikbaar is gesteld.

(Source: iPad club | Bastiaan Vroegop)

UTC

16 Jan 2019 - 22:38

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 171 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X