Is dit hoe de smartwatch eruit moet zien?

Balogh smartwatch

De meeste concepten en mock-ups slaan we over, maar deze kijk op de smartwatch móet je zien. Dé smartwatch lijkt nog steeds niet geboren. Pebble blijft het meest in het oog springende voorbeeld, maar zelfs de nieuwe Pebble Steel is met zijn moderne ontwerp niet voor iedereen weggelegd. Hetzelfde geldt voor Gear en Gear Fit van Samsung: veel opties maar wel in een moderne verpakking.

Hongaarse ontwerper en horlogeliefhebber Gábor Balogh mist de allure en eenvoud van het analoge horloge in al die moderne pogingen. Gebaseerd op de Havana van Zweeds horlogemerk Triwa maakte Balogh een concept om je vingers bij af te likken. Geen touchscreen, maar een bediening zoals we van een horloge al zijn gewend: de knoppen aan de zijkant en de ring rond de wijzerplaat.

Het concept van Balogh toont dan ook niet zozeer hoe dát horloge als smartwatch zou moeten werken, maar hoe álle smartwatches zouden moeten werken. Een rond display doet in de meeste gevallen net alsof het een normaal horloge is. Pas als jij het als gebruiker nodig hebt, zijn zaken te zien als welke muziek je draait, wat voor weer het wordt, wanneer je volgende afspraak is en natuurlijk binnenkomende berichten en telefoongesprekken.

Fraai en klassiek zonder op functies tekorte te schieten

De stijl is aan de gebruiker – of fabrikant – het is het gedrag van de interface en de bediening die steeds gelijk is. Met de ring rond de wijzerplaat zou je zaken op het scherm selecteren, makkelijker dan rondprikken op een minuscuul touchscreen en je voorkomt vegen. Selecteren doe je door de ring naar beneden te drukken.

Het concept is zo logisch in zijn terughoudende charme: je draagt een gewoon horloge, dat alleen wanneer nodig verandert in een verlengstuk van je smartphone.

Zien wij wel zitten, alles wat je nodig hebt in zo'n mooie verpakking

(Source: Bright.nl)

UTC

15 Oct 2018 - 14:29

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 81 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X