iPad kopen in Nederland, België, VS en andere landen

iPad XL

Ja hoor, dat is geen probleem. Een van de grote voordelen van de iPad met Wi-Fi is dat er geen simlock op zit (er zit immers geen simkaart en GSM-telefoonfunctie in). De iPad heeft ook geen fysiek toetsenbord, dus je hoeft ook geen rekening te houden met een afwijkende toetsenbordindeling. Via de instellingen kun je elke gewenste taal en toetsenbordindeling kiezen, waarbij ook Nederlands en Vlaams al standaard aanwezig zijn.
Je kunt in de genoemde landen dus gewoon een Apple-winkel binnenstappen en de iPad kopen (mits deze op voorraad is).

Prijs- en koersverschillen
Apple hanteert een prijsbeleid dat het aantrekkelijker maakt om producten in de VS te kopen. Een Apple-product dat in de VS $499 excl. salestax kost ligt in Nederland meestal voor zo’n €449 incl. BTW in de winkel.

Er zijn twee manieren om er tegenaan te kijken:

Zienswijze 1:
Een Amerikaan gaat naar de winkel en rekent $499 + 6% salestax af. Door de lagere winkelprijs en de lagere BTW is hij veel goedkoper uit: $529 is omgerekend €386.
Een Europeaan gaat naar de winkel en rekent €449 af. Hij betaalt dus €63 meer dan de Amerikaan. Dit verschil wordt veroorzaakt door de hogere prijs die Apple hanteert i.v.m. valutarisico’s en de hogere BTW die in Nederland geldt.

Zienswijze 2:
Een Amerikaan gaat naar de winkel en rekent $499 + 6% salestax af. Hij is $529 kwijt, dus omgerekend €386.
Apple brengt de iPad ook naar Nederland en heeft zich voorgenomen om hetzelfde prijsniveau te hanteren (of dat ook zo is laten we even in het midden). Ze gaan dus ook in Nederland $499 rekenen plus de plaatselijke BTW. Dat betekent $499 x 0,73 = €364. Nu moet er nog de lokale BTW bovenop, dus ze zouden €433 moeten rekenen. Als er in de winkel een prijsstickertje van €449 op zit betaal je dus eigenlijk €16 meer. Dat is geruststellend, maar een Amerikaan heeft er natuurlijk geen boodschap aan dat de BTW in Nederland veel hoger ligt.

Er zijn nog geen officiële Nederlandse prijzen bekendgemaakt voor de iPad (de prijs van €449 is dan ook een fictieve prijs), maar je kunt er vanuit gaan dat je in landen buiten de VS altijd meer betaalt.

Op ipadplanet.nl vind je een uitgebreid overzicht over hoe je in de verschillende buitenlanden een iPad kunt (laten) aanschaffen.

(Source: www.ipadplanet.nl)

UTC

16 Jan 2019 - 22:40

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 171 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X