Zo herstart je de iPhone zonder knoppen

Girl with iphone

Als je een oudere iPhone of iPad hebt, dan kun je tegen het probleem aanlopen dat je homeknop of power-knop niet meer reageert. Dat is bijzonder vervelend, omdat je dan niet meer de iPhone handmatig kunt herstarten. In dit artikel leggen we uit hoe je dat probleem kunt oplossen. Het is namelijk mogelijk om je toestel zo in te stellen dat je de knoppen niet meer hoeft te gebruiken voor een herstart.

Let op: deze methodes zorgen er misschien voor dat je voor een herstart geen knoppen meer nodig hebt, maar je hebt de power-knop nodig om een iPhone of iPad aan te zetten. Als je iPhone geen stroom meer heeft, kom je zonder power-knop altijd in de problemen.

Methode 1: Schakel vette tekst in bij Toegankelijkheid

Herstarten via toegankelijkheidOpen de app Instellingen, ga naar Algemeen > Toegankelijkheid en schakel de optie ‘Vette tekst’ in. Deze optie forceert namelijk een herstart van iPhone. En het grote voordeel van deze methode is dat je hierdoor niet alle opgeslagen wachtwoorden op je iPhone kwijt raakt. Bij de andere methode verlies je die namelijk wel.

Methode 2: Stel de netwerkinstellingen opnieuw in

Herstarten via stel opnieuw inOpen de app Instellingen en ga naar Algemeen > Stel opnieuw in > Hertel netwerk instellingen. Vul de cijfercode van je iPhone in en tik op ‘Herstel Netwerkinstellingen’. Hiermee verwijder je alle netwerkinstellingen worden de fabrieksinstellingen hersteld. Hiermee raak je al je wachtwoorden kwijt, maar kun je de iPhone wel herstarten.

Methode 3: Herstarten via AssistiveTouch

Een derde methode werkt via AssistiveTouch. Dit is een toegankelijkheidsoptie, die goed van pas komt als de knoppen van de iPhone niet meer werken of als je door een handicap niet in staat bent om de knoppen in te drukken. Via AssistiveTouch kun je alles bedienen via het scherm. Je activeert AssistiveTouch via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.

Er verschijnt nu een witte stip op het scherm, die altijd zichtbaar is. Om te herstarten doe je het volgende:

Druk op de witte stip en het menu wordt zichtbaar.
Tik op Apparaat.
Druk met je vinger een paar seconden op ‘Vergrendel scherm’.
Het scherm om de iPhone te herstarten verschijnt.
Veeg over de tekst ‘Zet uit’ en de iPhone zal volledig uitschakelen.
Zodra je de iPhone weer op een oplader aansluit, schakelt de iPhone weer aan.
Er zijn nog wel meer manieren om de iPhone te herstarten, bijvoorbeeld bij het instellen van een andere taal (Instellingen > Algemeen > Regio en taal). Schakel bijvoorbeeld van Nederlands naar Engels en weer terug.

(Source: iCulture.nl)

UTC

16 Jan 2019 - 23:05

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 174 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X