Zou jij een Apple iCar kopen?

iCar
Gaat Apple een iCar bouwen? Het lijkt erop. Maar de gevestigde orde slaat nog geen alarm.
 
Apple is niet aanwezig op de Autosalon in Genève, maar domineert toch het nieuws op de belangrijkste autobeurs van Europa. Er gaan al langer geruchten dat de technologiegigant auto’s gaat bouwen, maar door berichten in de Zwitserse media zijn die concreter geworden. 
 
Apple zou zich hebben geregistreerd als autofabrikant. Nota bene in Zwitserland. 
 

Geen concurrent

 
Het bedrijf bevestigt noch ontkent, maar de autowereld reageert massaal. “Logisch. Want als zo’n groot bedrijf iets van plan is, dan gebeurt het ook”, zegt Sergio Marchionne. De topman van Fiat, Chrysler en Ferrari juicht de komst van de iCar toe.
 
“Het is goed dat Apple de zaak gaat opschudden. Dat is precies wat de auto-industrie nodig heeft: een nieuwe speler die de zaak op scherp zet, dat is goed voor iedereen. Daar worden we beter van. Laat maar komen.”
 
Anderen zien Apple nog niet echt als een concurrent. “Ik weet niet of ze beseffen hoe ingewikkeld het is auto’s te ontwerpen en te bouwen”, benadrukt Volvo-directielid Alain Visser. “Ik lees de verhalen met belangstelling, maar ik moet het allemaal nog zien hoor.”
 
'Ik weet niet of ze beseffen hoe ingewikkeld het is auto’s te ontwerpen en te bouwen'
 
Dat zegt Alain Visser van Volvo in een reportage van Louis Dekker
Visser schat in dat bedrijven als Apple, Google of Microsoft zich zouden vertillen aan het ontwikkelen en bouwen van een auto. “Het lijkt me niet zinvol. Waarom zou een bedrijf als Apple tot zo’n onvoorstelbaar gecompliceerde industrie willen toetreden? Ik zie het niet. Een veilige auto bouwen is namelijk niet simpel. Anderzijds: alles is mogelijk in deze industrie. Kijk maar naar Tesla.”
 
Het Japanse Nissan ziet louter voordelen als Apple echt aan het vierwieler-avontuur begint. “Het is mooi als technologiebedrijven in auto’s stappen”, zegt Roel de Vries.
 
De Nederlander is op het hoofdkwartier in Yokohama verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing van Nissan. “Baanbrekende technologie maakt de auto weer cool. Zeker als je denkt aan de toekomst: grotendeels zelfrijdende auto’s en auto’s die voortdurend verbonden zijn met internet. Ze moeten als het ware met elkaar praten", zegt de Vries.
 
“Mobiliteit en technologie gaan samenwonen op vier wielen. Met Apple en ook met Google erbij wordt het alleen maar spannender en beter. Het is aan ons om auto’s te maken die in die concurrentiestrijd overeind blijven.” 
 
Toch is er twijfel over de haalbaarheid van de iCar of ‘project Titan’.
 
Roelant de Waard, de verkoop- en marketingdirecteur van Ford Europa, is niet bang. “Want ik zie het op korte termijn echt niet gebeuren. Als ik Apple was, zou ik goed nadenken en focussen op toegevoegde waarde. Dat is niet auto’s produceren, want er is al overcapaciteit. Het is nu al een mondiale vechtmarkt met dunne winstmarges.”
 
De Waard verwacht dat Apple, Google en Microsoft de banden met autofabrikanten zullen versterken. “Er is nu al samenwerking en dat gaat inniger worden. Strategische allianties. Bijvoorbeeld om samen het dashboard 2.0 te ontwerpen en de auto met internet te verbinden. Die iCar zie ik voorlopig dus niet rijden. Maar zeg nooit nooit.”
 

Wegplukken

 
Naar verluidt heeft Apple al tientallen mensen uit de autobranche gecontracteerd. Zo zouden onder meer werknemers zijn weggeplukt bij de elektrische-autofabrikant Tesla. Maar ook dat bericht is officieel niet meer dan een gerucht. 
 
(Source: NOS.nl)

UTC

16 Jan 2019 - 22:50

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 173 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X