De nieuwe Galaxy S22 kan de camera-upgrades krijgen, die de S21 gemist heeft. Voor veel mensen is een goede camera een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een smartphone. Zo is ook de iPhone populair vanwege de goede camera. Om deze toestellen zo accuraat mogelijk te beschermen zijn er ook speciale hoesjes ontwikkeld.  

Geruchten voorspellen dat de Galaxy S22 Ultra zal worden geleverd met een hoofdcamera van 200 megapixel. Als de speculatie waar blijkt te zijn, zou dit het hoogste aantal pixel zijn dat beschikbaar is voor een Samsung-telefoon. 

Upgrade

De Galaxy S21 Ultra heeft een 108-megapixel breedhoekcamera, in vergelijking. De upgrade zou kunnen komen als gevolg van een potentiële partnerschap met Olympus.

Ice Universum speculeert dat de aankomende Galaxy S22 Ultra een meer gepolijste versie van de derde generatie 108-megapixelcamerasensor van Samsung (de Isocell HM3) zal bevatten. 

De Galaxy S22 Ultra kan ook een under-display selfie camera hebben, maar geruchten over deze functie spreken elkaar momenteel tegen. Sommigen speculeren dat Samsung een octrooi heeft ingediend voor een punch-gatcamera met een subdisplay, terwijl anderen beweren dat de camera van de verborgen voorkant geen deel zal uitmaken van de aanstaande Galaxy S22, omdat de camerakwaliteit niet hoog genoeg is.

De cameraselectie voor de aankomende Galaxy S22 en S22 Plus is misschien niet zo spannend, omdat de modellen worden voorzien van een ​​50-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel ultrawide en een 12-megapixel telefoto met een 3x zoomlens. Er is in ieder geval een speciaal Samsung Galaxy S22 Plus hoesje ontwikkeld ter bescherming van het apparaat.

De reguliere en plus-modellen van zowel de Galaxy S21- en Galaxy S20 bevatten in vergelijking een 12-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel ultrawide en een 64-megapixel telefoto.

iPhone 11

De iPhone 11, heeft twee 12-megapixelcamera’s op de achterkant: een normale (F / 1.8) en een groothoek (F / 2.4) met optische beeldstabilisatie. Zoals op andere iPhone met meer dan één camera, toont de app van de camera je een kleine cirkel waarmee je van de ene lens naar de andere kunt gaan. 

Wanneer je een frame maakt met de reguliere lens, die aan de zijkanten zit, dan wordt de hele afbeelding getoond als je overschakelt naar de groothoeklens. 

De beroemde portretmodus, waarmee je het de wazige achtergrondseffect bereikt, is onder andere ook veranderd dankzij het hebben van twee sensoren. Met de achtercamera’s kun je deze modus gebruiken met allerlei soorten objecten, niet alleen mensen. 

Selfies

Met de camera aan de voorkant kun je alle effecten in jouw selfies gebruiken. De camera aan de voorkant is maximaal 12 megapixels in horizontale opnames (7MP in verticale vastgelegt) en biedt een groothoekoptie om selfies met verschillende mensen te nemen (vastgelegd in 12MP).

Het belangrijkste is de nachtmodus, die automatisch wordt geactiveerd wanneer de opname erg donker is. In dat geval verschijnt een maanpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm, vanwaar je het kunt deactiveren als je wilt. De nachtmodus laat veel meer licht toe.

Er is daarom ook een speciale hoes ontwikkeld om het apparaat een optimale bescherming te bieden. Gebruik dan ook een iPhone 11 hoesje als je blijvend van je smartphone wilt genieten.